Stageplek aangeboden

Wil jij stage lopen bij een leuk veelzijdig paardenbedrijf? Dan ben je bij ons meer dan welkom! Wat kun je leren bij ons:

 • Paarden op een vriendelijke manier trainen;
 • Stalmanagement van (pension)paarden en trainingspaarden;
 • Zelfstandig staldienst draaien;
 • Activiteit meehelpen organiseren;
 • Rijden in de disciplines dressuur, springen of western;
 • Les geven en les krijgen;
 • Longeren, aan de hand werken en aan de lange teugel werken;
 • Gedragsproblemen bij paarden oplossen;
 • Trailerladen.

Naast het werk krijg je de tijd om tijdens je stage aan je opdrachten te werken. De werkzaamheden zijn divers en je krijgt veel zelfstandigheid en begeleiding als je dat nodig hebt. We zijn erkend door SBB voor de opleidingen:

 • Bedrijfsleider dierverzorging (niveau 4)
 • Bedrijfsleider paardensport en –houderij (niveau 4)
 • Dierenartsassistent paraveterinair (niveau 4)
 • Vakbekwaam medewerker dierverzorging (niveau 3)
 • Vakbekwaam medewerker paardensport en –houderij (niveau 3).

Ook als je een andere opleiding of schoolstage doet ben je van harte welkom! Zo hebben we ook al stagiaires gehad van het HBO en WO.
Neem contact op met Roos via Whatsapp 06-50665609.

Stage-ervaringen
Lees hieronder wat ervaringen van diverse stagiaires.

 • Dierenartsassistent paraveterinair
  Ik zit op het Aeres MBO Barneveld en volg hier de opleiding tot paraveterinair niveau 4. Tijdens de stageperiode ben ik vooral bezig geweest met de dagelijkse stalwerkzaamheden waaronder paarden voeren, paarden binnen en buiten zetten en de paddocks en stallen uitmesten. Daarnaast had ik enkele extra taken gekregen zoals de benodigde paarden bijvoeren, sommige paarden medicatie toedienen en ik heb mogen helpen met het trainen van enkele paarden.

  Sommige taken waren wat minder leuk maar dit hoort er ook bij. Voor mij waren de meeste taken al wel bekend, dus in dat opzichte heb ik verder niet veel bijgeleerd maar heb ik wel mee kunnen kijken hoe het er binnen het bedrijf aan toe gaat. Al met al is het een fijne stal met leuke mensen en hangt er een positieve sfeer.

 • Bedrijfsleider paardensport- en houderij
  Ik heb de opleiding bedrijfsleider paardensport- en houderij niveau 4 gevolgd op het Aeres in Barneveld. Inmiddels is het alweer een aantal jaar geleden dat ik stage heb gelopen bij stal Aarderhoeve desondanks ben ik wel blijven plakken en verzorg hier nog steeds af en toe paarden.

  Tijdens mijn stageperiode begonnen we ’s ochtends met de stalwerkzaamheden. Naast de stalwerkzaamheden had ik ook 1 keer in de week les op een paard van Roos. Op de vrijdag kwam Denise, een vrijwilliger langs om ons les te geven. Ook gaf Lotte af en toe les aan ons met haar eigen paard. Tijdens mijn stageperiode is 1 keer Chris Irwin langs geweest en had ik een longeerles gekregen van Roos en Lotte. Ik heb toen veel geleerd over de Chris Irwin methode. Vond het echt een eye opener. Toen der tijd was ik er echt goed op getraind. Ook vond ik het leerzaam om te zien hoe de paddock/weide groepen met paarden gevormd werden. Een groep specifiek die niet op het gras mocht en de ander wel. Er werd in de groepen, maar ook in stallen veel ruwvoer gegeven. Dit zorgt er weer voor dat de kans op maagzweren verkleind. Toen der tijd had ik geen specifieke stageopdrachten meegekregen vanuit school. Wel heb ik veel meegekeken tijdens lessen. Dat was erg leerzaam, want het was via de Chris Irwin methode. Iedereen geeft op een andere manier les en van elke manier van lesgeven leer je wat van. Mijn ervaring met stagelopen bij dit bedrijf is zeer positief. Ik zal deze plek zeker aanraden want je kan veel leren over de Chris Irwin methode. Ook leer je veel over een pensionstal. Op stal Aarderhoeve hangt een goede sfeer.

 • Vakbekwaam medewerker dierverzorging
  Ik doe de opleiding dier en management op het Aeres in Barneveld. Tijdens mijn stage heb ik geleerd hoe ik de paarden moet hanteren, hoe ik met ze om moet gaan, hoe ik moet handelen in een crisissituatie en kijken naar de gezondheid van het paard. Verder heb ik geholpen met de stalwerkzaamheden die iedere dag weer uitgevoerd moesten worden zoals paarden hooi en brok voeren, stallen en paddocks uitmesten en opstrooien en paarden binnen en buiten zetten. Ook mocht ik paarden borstelen en toiletteren en af en toe longeren. In de middag kreeg ik tijd om aan mijn verslag te werken. Ik vond het een leuke stage, ik heb niet alleen veel geleerd maar de mensen waarmee ik moest werken en die er rondliepen waren ook heel gezellig.
 • Middelbare school
  Op dit moment zit ik in mijn laatste jaar van GT Mavo. Na de middelbare school ben ik van plan om een opleiding te volgen waarmee je met dieren moet werken. Tijdens mijn stageperiode ben ik vooral bezig geweest met de verzorging en het schoonmaken; brok geven, hooi voeren, vegen, uitmesten van stallen en paddocks, de paarden naar buiten brengen en natuurlijk met de paarden knuffelen. Ik heb geleerd wat er dagelijks moet gebeuren op een paardenpension wat betreft de verzorging. Daarnaast heb ik geleerd dat het fysiek best zwaar kan zijn. Ook heb ik veel over mezelf geleerd. Ik merk dat ik het heel leuk vind om rond de paarden bezig te zijn want het zijn mooie, lieve dieren met elk een eigen karakter.

  Van mijn school heb ik geen specifieke stageopdrachten meegekregen. Mijn stage is meer bedoeld om te ontdekken wat voor werk bij mij past. Daarnaast is het een doel om te oefenen met dingen als initiatief nemen, goed kunnen overleggen met collega’s en zelfstandig taken kunnen uitvoeren. Ik vind het een mooi bedrijf in een mooie omgeving. De mensen die ik hier tegenkom zijn allemaal erg vriendelijk. Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om hier stage te kunnen lopen. Ik hoop in de toekomst meer te mogen leren over de paarden zelf; de omgang en het gedrag met en van paarden. Daarnaast hoop ik te leren hoe je paarden kunt trainen en hoe ik mijn rijtechniek nog meer kan verbeteren.

 • Animal sciences (dierwetenschappen)
  Wij zitten beide in ons eerste jaar van de studie Animal Sciences aan de universiteit van Wageningen. In de laatste periode stond een stage op de planning. Na meerdere bedrijven gemaild te hebben, hebben we gekozen voor Stal Aarderhoeve. Tijdens onze stageperiode hier zijn we veel bezig geweest met de paarden en hebben wij veel geleerd over de omgang en het gedrag. We hebben geholpen met het dagelijkse stalwerk en ook les gekregen van Roos zelf. In deze lessen kregen we onder andere uitleg over de beginselen van de Chris Irwin methode en leerden we de basis van longeren. De merrie van Roos was kort geleden bevallen van een veulentje, hiermee mochten we ook in een van de lessen werken; door de zwangerschap was de conditie van de merrie erg verslechterd.

  Ook zijn we door met Roos te praten veel te weten gekomen over het gedrag van paarden. Dit was ook heel interessant voor onze opdracht; hiervoor moesten wij een interview houden over een bepaald onderwerp, in ons geval stress bij paarden. Op de universiteit hebben we verschillende vakken gehad; onder andere over gedrag, voeding, anatomie en immunologie. Het was fascinerend om hiervan verschillende dingen in de praktijk te zien. Zo hebben we mee kunnen kijken bij een paardentandarts en chiropractor.

  We hebben deze stageperiode bij stal Aarderhoeve ervaren als een zeer prettige ervaring waar we veel van hebben opgestoken. De sfeer is verwelkomend en je voelt je hier snel op je plek. Als wij tijdens onze studie nogmaals de mogelijkheid krijgen om stage te lopen of een onderzoek uit te voeren, dan komen we graag nog eens terug.