Bewegingsstal

De paarden leven er in een kleine kudde waarbij ze dag en nacht kunnen kiezen of ze binnen of buiten staan, op het weiland of in de zandpaddock. Op deze manier hebben de paarden veel sociaal contact en kunnen ze qua voeding de juiste individuele keuze maken. Dit verkleint de kans op stress-gerelateerde aandoeningen waar paarden vaak last van hebben. Komt jouw paard er nieuw bij dan laten we deze eerst wennen en kennismaken in de paddock naast deze groep.
In de bewegingsstal is het uitgangspunt dat de paarden zoveel mogelijk ruimte hebben voor hun beweging en ruim voldoende hooi tot hun beschikking hebben.

Aparte ruinen- en merriegroep
We hebben twee groepen in de bewegingsstal. Een groep met alleen merries en een groep met alleen ruinen.

De kuddes bieden de paarden de sociale interactie die ze nodig om gelukkig te zijn. Voordat er paarden aan de kudde worden toegevoegd, wordt er goed gekeken of ze zouden passen qua voerbehoefte en rangorde.

Uitmesten
De paddocks van de groepsstallen worden elke dag door ons uitgemest.

Krachtvoer
Er wordt in deze stal geen krachtvoer gevoerd om de rust in de kudde te bewaren. Het is uiteraard wel mogelijk om je paard er uit te halen en zelf krachtvoer te voeren.

Prijzen
Kijk voor de actuele prijzen op de prijslijst.

Groepsgrootte
In de merriegroep is plek voor 7 paarden.
In de ruinengroep is plek voor 12 paarden.

Beschikbaarheid
Momenteel staan zowel de ruinen- als merriegroep vol. Voor beide groepen hanteren we een wachtlijst. Via dit formulier kan je je gegevens achterlaten voor deze wachtlijst. Zodra er dan een geschikte plek vrijkomt, zal je benaderd worden voor een kennismaking/rondleiding.