Bewegingsstal

De paarden leven er in een kleine kudde waarbij ze dag en nacht kunnen kiezen of ze binnen of buiten staan, op het weiland of in de zandpaddock. Op deze manier hebben de paarden veel sociaal contact en kunnen ze qua voeding de juiste individuele keuze maken. Dit verkleint de kans op stress-gerelateerde aandoeningen waar paarden vaak last van hebben. Komt jouw paard er nieuw bij dan laten we deze eerst wennen en kennismaken in de paddock naast deze groep.
In de bewegingsstal is het uitgangspunt dat de paarden zoveel mogelijk ruimte hebben voor hun beweging en ruim voldoende hooi tot hun beschikking hebben.

De kudde biedt de paarden de sociale interactie die ze nodig om gelukkig te zijn. Voordat er paarden aan de kudde worden toegevoegd, wordt er goed gekeken of ze zouden passen qua voerbehoefte en rangorde. Voor de paarden die niet in de kudde passen hebben we aparte stallen met uitloop waar ze elkaar wel kunnen zien maar waar ze niet bij elkaar kunnen.

Uitmesten
De paddock van de bewegingsstal wordt elke dag door ons uitgemest.

Krachtvoer
Er wordt in deze stal geen krachtvoer gevoerd om de rust in de kudde te bewaren. Het is uiteraard wel mogelijk om als je je paard er uit hebt gehaald, zelf krachtvoer te voeren.

De prijs van deze stal is 260 euro per maand.